Ben je op zoek naar een duurzame emmer 5 liter? Bij Dijkstra Plastics bieden wij verschillende duurzame, innovatieve en 100% recyclebare kunststofproducten aan. Alle Dijkstra Plastics producten zijn geschikt voor allerlei soorten middelen. Denk bijvoorbeeld aan food, diervoeding, farmacie, chemie en verf & bouw. Je kunt kiezen uit verschillende deksels en handvatten. Van een stalen handvat tot aan een plastic handvat. Voor elke verpakkingsbehoefte bieden wij een geschikte oplossing!

 

Productspecificaties

Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod 5 liter emmers. De verschillende varianten zijn verkrijgbaar in het wit, transparant maar ook in andere diverse kleuren. Hiernaast bieden we ook emmers aan die gemaakt zijn van gerecycled kunststof (PCR). Een emmer 5 liter is een goede, duurzame keuze voor toepassingen in food en non-food. De emmers zijn in de praktijk getoetst en bewezen gerust en 100% recyclebaar. Alle emmers hebben een sterke handgreep, zijn eenvoudig te openen met of zonder garantiesluiting. Een garantiesluiting zorgt ervoor dat een emmer niet ongezien opengemaakt kan worden, doordat de garantiesluiting dan verbroken moet worden.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Personalisatie

Je kunt ervoor kiezen de emmer 5 liter te personaliseren. Zowel de emmer, beugel als deksel kunnen in kleur geproduceerd worden. Er is van alles mogelijk. Je kunt kiezen voor een emmer met garantiesluiting of zonder, een lichtgewicht deksel of een extra solide deksel, met een bedrukking of zonder, kunststof beugel of een metalen beugel en meer. We hebben een bedrukkingstechniek waarbij veel mogelijk is. Hiernaast kun je kiezen voor glans, mat, metallic, interactieve of transparante labels. Ideaal voor als je wilt dat de emmer 5 liter feilloos aansluit bij de look & feel van jouw merk of bedrijf.

Duurzame keuze

Dijkstra Plastics doet er alles aan om de milieu-impact van afval te verminderen door milieuvriendelijke verpakkingsopties aan te bieden. Onze verpakkingen worden met minimaal verbruik van materiaal en energie geproduceerd. Polypropyleen wordt gebruikt als de belangrijkste grondstof. Het is een 100% recyclebaar materiaal. Verder maken we onderdeel uit van het Nederlandse en Europese Plastic Pact. Hierin denken we mee over oplossingen die een positieve impact hebben op de realisatie van een circulaire verpakkingsketen.

Hulp nodig?

Waar ben je precies naar op zoek? Je kunt ons aanbod ook gemakkelijk filteren met de filteropties aan de linkerzijde. Zo zie je in één oogopslag enkel de emmers die voldoen aan jouw wensen. Kleine hoeveelheden standaard emmers kun je via de webshop bestellen. We leveren binnen 2 werkdagen. Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bezoeken in Haaksbergen, mailen of bellen. Je ontvangt binnen 1 werkdag een reactie van één van onze specialisten. We vertellen je graag meer over de verpakkingsmogelijkheden!

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!