Verpakkingsemmers bedrukken met IML | Dijkstra Plastics Reading Time: < 1 minute
Vierkante emmers als verpakking voor (industrieel) gereedschap

Emmers bedrukken met In Mould Labeling (IML)

De kunst van het gezien worden!

Wat is In Mould Labeling (IML)?

De term IML is afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een matrijs (mould) geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van de verpakking. Vervolgens wordt in de matrijs gesmolten PP toegevoegd. De PP versmelt samen met het etiket en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel! Het is een uitgebreid proces waarin aandacht voor het eindresultaat voorop staat.

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van IML?

Muurverf, sauzen, meststoffen en tal van andere toepassingen worden verpakt in onze emmers. Van kleine 0,6 liter schalen met vis tot grote 61 liter emmers voor paardenvoer: Dijkstra Plastics levert en bedrukt deze verpakkingen.

Voordelen van IML

  • Krasvaste en hoogwaardige bedrukking;
  • fotorealistische mogelijkheden;
  • kostenefficiënt door automatisering;
  • milieuvriendelijk: verpakking en label bestaan uit hetzelfde materiaal en is volledig recyclebaar;
  • diverse mogelijkheden met lakken en materialen.

Let op! Er zijn wel een aantal grafische richtlijnen waaraan de IML moet voldoen!

Ga voor duurzaam in combinatie met In Mould Labeling

De 100% gerecyclede emmers van Dijkstra Plastics zijn alleen in een donkere kleur verkrijgbaar. Echter wanneer u ervoor kiest om deze te laten bedrukken met IML, kunt u deze duurzame emmers een frisse look geven! Op deze manier bent u duurzaam bezig én heeft u een emmer met een hoogwaardige uitstraling die aansluit bij de huisstijl van uw merk. Hier rechts ziet u een voorbeeld van 100% gerecyclede emmers met IML bedrukking.

Bekijk onze emmers met IML optie

IML-label-wordt-in-een-kunststof-emmer-versmolten
Emmer bedrukt middels In Mould Labeling
Verkoop team Dijkstra Plastics

Heeft u interesse in onze emmers met IML bedrukking?

Neem contact met ons op voor aanvullende informatie!

   

Bekijk onze bedrijfsvideo

Video afspelen

BRCGS

BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.

Certificaten aanvragen

FSSC 22000

Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem. 

hbspt.forms.create({
region: “na1”,
portalId: “5730949”,
formId: “7527795d-955c-426e-af1b-02ccf89904aa”
});