Emmers

De verpakking van je product is een erg belangrijk onderdeel. Een goede verpakking is vaak niet meer weg te denken. Dat geldt zowel voor kleine emmers met popcorn als voor grotere emmers met vele liters muurverf. Dijkstra Plastics heeft antwoord op elke verpakkingsbehoefte, ongeacht in welke markt je je begeeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan food, diervoeding, farmacie, chemie of verf & bouw. Ontdek hier ook de geschikte emmers voor jouw situatie

Vormen, afmetingen en extra’s

Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod emmers. De verschillende varianten zijn beschikbaar in wit, transparant maar ook diverse andere kleuren. Ook zijn er diverse modellen beschikbaar in gerecycled kunststof (PCR) in verschillende kleuren. Dat is een goede, duurzame keuze voor toepassingen in non-food. Wat betreft de vorm heb je keuze uit: ronde emmers, vierkante emmers en rechthoekige emmers. Hierbij zijn diverse aanpassingen ook geen probleem. Dijkstra Plastics levert maatwerk zodat de emmers nog beteren bij jouw behoeften aansluiten.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Als het gaat om het personaliseren van een verpakking of een specifieke toepassing, dan denken wij graag met je mee over de mogelijkheden. Van kleine varianties tot grote ingrepen, alles is mogelijk! Ook als je een probleem hebt bij het verpakken of vervoeren van je producten denken wij graag mee. Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden bij het personaliseren van je verpakking, zodat deze feilloos aansluit bij de uitstraling van jouw merk en bedrijf.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Maatwerk emmers

Wanneer het gaat om maatwerk emmers of het personaliseren van een verpakking dan denken wij graag met je mee over de mogelijkheden. Wij bieden tal van mogelijkheden bij het personaliseren van je verpakking, zodat deze feilloos aansluit bij de uitstraling van jouw merk en bedrijf. Van kleine aanpassingen tot grote ingrepen, alles is mogelijk. Ga hierover dus gerust met ons in gesprek. Ook wanneer je tegen een probleem aanloopt bij het verpakken of vervoeren van je producten horen wij dit graag. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.Toepassingen

Emmers worden voor verschillende producten gebruikt. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn niet alleen de voedingsindustrie, maar ook de diervoederfabrikanten, farmaceutische bedrijven en de chemische industrie. Wij bieden dan ook kunststof emmers aan voor zowel food als non-food toepassingen. Tevens zijn wij BRC gecertificeerd. Dat is de hoogste certificering die beschikbaar is voor de productie van verpakkingen geschikt voor voedselcontact. Momenteel zijn emmers gemaakt van gerecycled kunststof (PCR) zijn nog niet geschikt voor het verpakken van voedingsmiddelen, maar werken wij met onze partners aan een oplossing hiervoor.Duurzaamheid

Al ruim 40 jaar zijn wij in staat om 100% recyclebare emmers te produceren en te leveren. Door milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden te bieden, wordt de impact van afval op onze leefomgeving gereduceerd. Gebaseerd op de specifieke toepassingen worden producten ontwikkeld met minimaal materiaal- en energieverbruik. Wij gebruiken polypropyleen als belangrijkste grondstof voor onze emmers. Dit is een materiaal dat 100% recyclebaar is. Hiernaast hebben wij ons ook aangesloten bij het Nederlandse en Europese Plastic Pact. Mede hierdoor committeren wij ons om mee te denken in oplossingen die bijdragen aan het realiseren van een circulaire verpakkingsketen.

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!