Heb je een duurzame emmer van 20 liter nodig? Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim assortiment duurzame, innovatieve, 100% recyclebare en toekomstbestendige verpakkingsoplossingen. Dijkstra kunststof verpakkingsproducten zijn geschikt voor uiteenlopende middelen. Van voedingsmiddelen tot aan diervoeding en van medicijnen tot aan chemie, verf en bouw. Voldoet een standaard emmer van 20 liter niet aan jouw eisen? Je kunt een emmer 20 liter op maat laten maken. Zo kun je kiezen uit verschillende deksels en handgrepen. Van stalen handgrepen tot kunststof handgrepen. Wij bieden duurzame verpakkingsoplossingen aan voor verschillende toepassingen!

 

Breed assortiment

Dijkstra Plastics biedt een breed assortiment emmers van 20 liter aan. Er zijn verschillende varianten van gerecycled plastic (PCR) met verschillende kleuren, maar ook in recyclebaar wit en transparant materiaal. De emmer van 20 liter is een duurzame keuze voor food en non-food toepassingen. De emmer 20 liter is praktijk getoetst en bewezen en 100% recyclebaar. Alle emmers hebben stevige handgrepen en kunnen gemakkelijk worden geopend. Bovendien heeft u keuze voor een garantiesluiting. Deze zorgt ervoor dat het de emmer van 20 liter niet ongezien geopend kan worden.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Emmerverpakkingen op maat

Je kunt ervoor kiezen om een emmer van 20 liter op maat te laten maken. De emmer, deksel en beugel kunnen in kleur gemaakt worden. Er zijn verschillende personalisatie opties mogelijk. Zo heb je keuze uit onder andere emmers met of zonder garantiesluiting, lichte of zware deksels en meer. Ook kun je ervoor kiezen de emmer te laten bedrukken. Er zijn veel verschillende afdrukmogelijkheden. Je kunt kiezen voor een glanzend, mat, metallic, interactief of transparant label. Ideaal voor als je een emmer van 20 liter wilt die volledig is afgestemd op de uitstraling van je merk of bedrijf.

Duurzame keuze

Dijkstra Plastics zet zich in om de milieu-impact van afval te verminderen door milieuvriendelijke verpakkingsopties aan te bieden. Onze verpakkingen worden vervaardigd met minimaal materiaal- en energieverbruik. De belangrijkste grondstof is polypropyleen. Het is een 100% recyclebaar materiaal. Ook neemt Dijkstra Plastics deel aan het Nederlandse en Europese Plastic Pact. We denken na over oplossingen die bijdragen aan de realisatie van een circulaire verpakkingsketen. We gebruiken innovatieve methoden en al onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. We doen zoveel mogelijk om de keten zo milieuvriendelijk in te richten. Wil je meer weten over onze circulaire ambities? Bekijk dan onze Duurzaam Dijkstra pagina.

Hulp nodig?

Wil je een emmer 20 liter kopen? Je kunt ons assortiment gemakkelijk bekijken door gebruik te maken van de filteropties aan de linkerkant. Je kunt filteren op inhoud, vorm en mogelijkheden. Zo zie je in één overzicht alle emmers van 20 liter die aan uw verpakkingsbehoeftes voldoen. Je kunt kiezen uit een vierkante, rechthoekig of ronde emmer. Wil je een kleine hoeveelheid standaard emmers bestellen via onze webshop? Dat kan! Je bestelling wordt binnen 2 werkdagen geleverd. Kun je geen passende verpakkingsoplossing vinden voor jouw verpakkingsbehoefde? Laat ons je adviseren en vul het contactformulier in of kom langs op onze locatie in Haaksbergen.

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!