Bij Dijkstra Plastics bieden wij je tal van mogelijkheden met betrekking tot maatwerk. Hierdoor kun jij de gewenste emmers feilloos laten aansluiten bij de uitstraling van jouw merk, bedrijf en verpakkingsbehoefte. Van kleine varianties tot grote ingrepen, alles is mogelijk. Één van de mogelijkheden is het bedrukken van de emmers. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Je vindt de informatie op deze pagina.

Emmers bedrukken middels IML

Onze verpakkingen voorzien van bedrukking gebeurt altijd middels een In-Mould Label (kortweg: IML). Hierbij wordt een vooraf bedrukte folie tijdens het spuitgietproces in de matrijs versmolten met de emmer. Naast een foto-echte bedrukking zijn er vele toepassingen en variaties mogelijk waaronder glans of mat, metallic, interactieve of transparante

labels. Naast een foto-echte bedrukking zijn er vele toepassingen en variaties mogelijk waaronder glans of mat, metallic, interactieve of transparante labels.

Productieproces

De term ‘In Mould Labelling’ (IML) is rechtstreeks afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een matrijs (mould) geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van de verpakking. Vervolgens wordt in de matrijs gesmolten PP toegevoegd. De PP versmelt samen met het etiket en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Maatwerk

Als het gaat om het personaliseren van een verpakking of een specifieke toepassing, dan denken wij graag met je mee over de mogelijkheden. Van kleine varianties tot grote ingrepen, alles is mogelijk! Ook als je een probleem hebt bij het verpakken of vervoeren van je producten denken wij graag mee. Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden bij het personaliseren van je verpakking, zodat deze feilloos aansluit bij de uitstraling van jouw merk en bedrijf.

Diverse markten

Bedrukte emmers worden voor verschillende producten gebruikt. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn niet alleen de voedingsindustrie, maar ook de diervoederfabrikanten, farmaceutische bedrijven en de chemische industrie. Wij bieden dan ook kunststof emmers aan voor zowel food als non-food toepassingen. Tevens zijn wij BRC gecertificeerd. Dat is de hoogste certificering die beschikbaar is voor de productie van verpakkingen geschikt voor voedselcontact. Momenteel zijn emmers gemaakt van gerecycled kunststof (PCR) zijn nog niet geschikt voor het verpakken van voedingsmiddelen maar werken wij met onze partners aan een oplossing hiervoor.

Contact

Wij informeren je graag goed over onze producten. Neem daarom bij vragen over emmers met IML bedrukking gerust contact op met onze specialisten. Onze medewerkers kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen en helpen je graag verder bij je zoektocht naar de perfecte verpakking. Telefonisch zijn wij bereikbaar via +31 (0)53 572 3884 of via de mail naar info@rdplastics.nl. Wij staan je graag te woord!

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!