Wij hebben een
duurzame toekomst
in het vizier

De verpakkingsindustrie, van nu en de toekomst, heeft behoefte aan duurzame verpakkingen en betrouwbare relaties, die bijdragen aan het circulair maken van verpakkingsoplossingen. Als vooraanstaand producent van kunststof verpakkingsemmers, realiseren wij voor onze relaties op de meest innovatieve en duurzame wijze, toekomstbestendige oplossingen voor elke verpakkingsbehoefte.

Vanuit twee productielocaties in Nederland leveren wij duurzame verpakkingsoplossingen voor tal van toepassingen. Daarvoor gebruiken wij innovatieve methoden en hoogwaardige 100% recyclebare kunststofproducten. Hoge betrokkenheid zorgt ervoor dat wij onze klanten en de ketens waarin zij opereren, door en door kennen. Wij streven naar een betrokken samenwerking met onze relaties om zo circulaire ambities te realiseren. Je leest meer over onze circulaire ambities op de Duurzaam Dijkstra pagina.

De cijfers van Dijkstra Plastics

37

Exportlanden

131

Standaard verpakkingen

2

Productielocaties

70

Spuitgietmachines

alt

1977

Start Bekkers en Dijkstra B.V.

In 1976 wordt Rienk Dijkstra, werkzaam voor Stork Plastics Machinery in Hengelo, benaderd door Jo Bekkers, mede-oprichter en ex-eigenaar van Beckers Snacks BV, bekend van de frikadellen. Samen vatten zij het plan op om een fabriek te beginnen om kunststof verpakkingsemmers te maken voor de Food-industrie. In mei 1977 wordt Bekkers en Dijkstra BV opgericht.

alt

1980

Uitbreiding personeel

Na de nodige startersproblemen, groeit het bedrijf snel en wordt in 1980 de eerste uitbreiding gerealiseerd. Inmiddels heeft ook Mieke Dijkstra, Rienks vrouw een vaste plek binnen het bedrijf ingenomen en verzorgt zij met al haar inzet en enthousiasme, de administratie, inkoop, verkoop en personeelszaken.

alt

1987

Vertrek Jo Bekkers

Het bedrijf groeit onder de bezielende leiding van Rienk en Mieke Dijkstra gestaag door en de tijd komt dat Jo Bekkers zich uit het bedrijf terugtrekt. In 1987 wordt Rienk Dijkstra volledig eigenaar en wordt de naam veranderd in Dijkstra Plastics BV.

alt

1987

Eerste bedrukkingsmachines

Om ook het bedrukken van de emmers zelf te kunnen verzorgen worden de eerste bedrukkingsmachines aangeschaft. De geproduceerde emmers gaan niet meer alleen naar de voedselindustrie, maar ook in steeds grotere aantallen naar de verf-, sierpleister- en bloemenindustrie.

alt

1988

Groei tot 20.000 m2

Door in 1988 het aangrenzende pand van “Drukkerij Hassink“ te kopen en te verbouwen tot kantoren, krijgt ook het groeiend aantal personeelsleden goed onderdak. Niet veel later wordt ook de volgende “buurman” gekocht en omvat het gehele terrein ruim 20.000 m2. De productiehal en opslag worden in de loop der tijd nog vele malen uitgebreid.

alt

1999

Bouw Matrijzenmakerij

Ondertussen vormen onderhoud en de nieuwbouw van de spuitgietmatrijzen een steeds groter knelpunt. Om dit beter onder controle te krijgen, wordt in 1999 aan de Tolstraat de matrijzenmakerij gebouwd. Met overgenomen personeel van Machinefabriek “Gemavo BV” en nieuw aangeschafte metaalbewerkingsmachines is de eigen matrijzenmakerij een feit. Inmiddels wordt al het onderhoud en nieuwbouw van de spuitgietmatrijzen in eigen beheer verzorgd.

alt

2008

Metamorfose Bedrijfspand

In 2008 wordt gestart met een omvangrijke metamorfose met als doel; uitbreiding productiecapaciteit, logistieke optimalisatie en nieuwbouw kantoren. Sinds de realisering van dit project vormt het kantoorpand van Dijkstra Plastics BV de blikvanger van industrieterrein ’t Vark in Haaksbergen.

alt

2015

Leiding Auke Dijkstra

Na jarenlang een directiefunctie te hebben vervuld, neemt Auke Dijkstra in 2015 de leiding over bij Dijkstra Plastics.

alt

2016

Overname HK Plastics

Met de overname in 2016 van branchegenoot HK Plastics versterkte Dijkstra Plastics zijn positie op de Europese markt. HK Plastics werd opgericht door Oldenzaler Eddy Haasewinkel. Het bedrijf werd in 2006 overgenomen door Berdal Rubber & Plastics in Almelo en verhuisde in 2010 naar het Bedrijvenpark Twente in Almelo.

alt

2018

Verhoging productiecapaciteit

In 2018 wordt de productiecapaciteit uitgebreid in Almelo en verhuist het verkoopteam van HK Plastics naar Haaksbergen om hier samen één team te vormen.

alt

2019

Lancering Webshop

Dijkstra Plastics besluit haar online aanwezigheid verder te intensiveren middels de lancering van een webshop. Steeds meer gebruikers willen ook middels een webshop hun producten kopen. De webshop biedt de mogelijkheid om kleine aantallen (vanaf 10 stuks) emmers te bestellen.

alt

2020

Integratie HK Plastics

Verdere integratie van HK Plastics zorgt ervoor dat ze verdergaan onder de naam Dijkstra Plastics met een productielocatie en kantoor in Haaksbergen en een productielocatie in Almelo.

1977
1980
1987
1987
1988
1999
2008
2015
2016
2018
2019
2020

Young Dijkstra

Kom het team van Young Dijkstra versterken!

Sinds 2018 is het team ‘Young Dijkstra’ de aanjager om onderwerpen binnen het bedrijf bespreekbaar te maken die bijdragen aan de groei van de onderneming. Om de onderlinge samenwerking en processen te verbeteren en samen te zoeken naar een juiste balans tussen vernieuwen en behouden, vormt deze groep van relatief jonge mensen een fundering van bewustwording.

Lees meer

Werken bij Dijkstra Plastics?

Wil je bijdragen aan een circulaire economie en prettig samenwerken met gepassioneerde collega’s? Bekijk onze vacatures en wellicht verwelkomen wij jou binnenkort als onze nieuwe collega!

13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden. Dijkstra Plastics wacht niet op nieuwe sorteeroplossingen vanuit de afvalverwerking. Het sorteert liever zelf voor. Letterlijk zelfs: onder de vlag van de startup FIRE-OFF haalt het grote aantallen gebruikte emmers op bij zijn afnemers en andere gebruikers. Deze emmers worden vervolgens gerecycled tot nieuwe grondstoffen en verwerkt tot nieuwe emmers voor non-food. Niet praten maar doorpakken, zeggen de kartrekkers van de kersverse BV. ‘We willen niet te veel denken in grenzen en beperkingen, we kunnen gewoon beginnen met wat er wél mogelijk is.’

15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

16-12-2022

Dijkstra Plastics & FIRE-OFF schitteren samen in nieuwe kerstfilm

Geloof in jezelf en maak het waar! Mooie woorden om het jaar 2022 mee af te sluiten. Samen kijken we uit naar een mooi en succesvol 2023, vol met nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Wij wensen jullie allen alvast fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar.

26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

15-06-2022

Plastic doppen zijn geld waard!

Voor Stichting Oogappeltjes en KNGF Geleidehonden hebben wij emmers gesponsord die in supermarkten worden neergezet, zodat ze door mensen gevuld kunnen worden met plastic doppen.

Meer nieuws