Duurzame emmers & circulaire economie | Dijkstra Plastics

Jouw 100% duurzame verpakkingsemmer is dichterbij dan je denkt!

Ga jij voor duurzaam?

Vraag hier direct een PCR
sample-pakket aan!

Kunststof is een veelzijdig materiaal soort met unieke praktische eigenschappen. Eigenlijk is het dus geen wonder dat de wereld niet zonder kan. Maar als we een duurzame wereld willen, is het wel zaak dat we verstandig omgaan met het produceren, gebruiken en verwerken hiervan. Dijkstra Plastics ziet dat als een cruciale én logische verantwoordelijkheid als voorloper in deze sector.

Het is nog nooit zo duidelijk geweest voor welke maatschappelijke en ecologische uitdagingen de wereld staat. Dijkstra Plastics vindt dat de wereld duurzame verpakkingsoplossingen verdient voor alle denkbare toepassingen.

Aangezien we ons geen wereld zonder plastic kunnen voorstellen, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het deel uitmaakt van een duurzame toekomst!
Contact

Duurzame productie én producten

Als fabrikant en leverancier van kunststof verpakkingsemmers kiest Dijkstra Plastics voor maximale duurzaamheid in haar processen en producten. We maken gebruik van groene energie en investeren in een energiezuinig machinepark. Verder werkt Dijkstra Plastics met 100% recyclebaar polypropyleen en produceren we al jaren verpakkingsemmers van 100% gerecycled kunststof. Zo hebben we in 2021 méér dan 5,0 miljoen verpakkingsemmers van gerecycled kunststof mogen produceren en leveren.


Gerecycled kunststof voor alle non-food

Dijkstra Plastics heeft als doel gesteld om in 2025 voor alle non-food-toepassingen alleen nog verpakkingsemmers van gerecycled kunststof te leveren. Op dit moment bestaat er voor de non-food-industrie geen belemmeringen meer om alleen nog gerecycled kunststof te kiezen.


Samen naar een 100% gerecyclede verpakkingsemmer

De ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Dijkstra Plastics kunnen niet op eigen houtje gerealiseerd worden. Dijkstra Plastics is voortdurend op zoek naar verbindingen met partijen die circulariteit óók hoog op de agenda hebben staan. Zo heeft Dijkstra Plastics zich aangesloten bij het Plastic Pact NL, een initiatief van de Nederlandse overheid, supermarkten, bedrijven en andere organisaties die een circulaire economie voor plastic producten en verpakkingen dichterbij willen brengen.


Informeren en inspireren

Bij de verantwoordelijkheid voor een duurzame wereld hoort ook het enthousiasmeren van anderen voor ditzelfde doel. Daarom zet Dijkstra Plastics zich actief in om haar afnemers en partners te informeren. Niet alleen over wat Dijkstra Plastic zelf doet en in huis heeft, maar ook over hoe andere partijen in de markt werken aan duurzame oplossingen. Door zichtbaar het voortouw te nemen, willen we bron van inspiratie zijn voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren aan de toekomst van onze planeet. Want ook hier geldt: alleen samen kunnen we het verschil maken.


Vraag je PCR sample-pakket aan!

Wilt u ook PCR non-food verpakkingsemmers gaan gebruiken? Vraag nu het sample pakket aan.