Verfemmers van 100% Post Consumer Recyclaat

Koninklijke Van Wijhe Verf is een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf, dat al sinds 1916 succesvol is in het maken van verf. Met meer dan 100 jaar ervaring is vernieuwing één van de kernwaarden van dit bedrijf. Traditioneel vakmanschap wordt steeds weer gecombineerd met de modernste technieken en inzichten.

Wijzonol is onder andere één van de merken waar verf wordt ontwikkeld, waarmee professionele schilders en kritische DHZ-ers in de typisch Nederlandse omstandigheden duurzame topkwaliteit vakwerk kunnen leveren.

Samengevat

Koninklijke Van Wijhe is altijd op zoek naar manieren om beter te presteren op het gebied van duurzaamheid. Zij zijn bijvoorbeeld als eerste chemische bedrijf al sinds 2016 B-Corp gecertificeerd. De verfemmers werden al geruime tijd gemaakt van Post Industrial Recyclaat, oftewel ongebruikt plastic dat overbleef uit de productieprocessen. Dit was een eerste stap om zo weinig mogelijk milieubelasting te veroorzaken. Maar Koninklijke Van Wijhe Verf wilde meer. Zij wilden een verfemmer gemaakt van gerecyclede kunststoffen die na gebruik ook weer gerecycled én hergebruikt zou kunnen worden.

Consumenten die een verfemmer gebruiken, brengen deze na gebruik als afval naar een gemeentelijke milieustraat. Daar komen deze emmers in een afvalstroom van kunststoffen terecht en via een proces van sorteren, scheiden en schoonmaken wordt een nieuwe grondstof gemaakt, namelijk; gerecycled PP. Via de grondstoffenleverancier Veolia werd gezocht naar de kwaliteit van gerecycled kunststof die de productie van verfemmers weer mogelijk maakt. Hiermee werd deze circulaire productie succesvol in gang gezet. Door toepassing van IML labels werden de emmers en deksels gedecoreerd en kreeg het een uiterst aantrekkelijke uitstraling.

“Met emmers van PCR gaan wij een stap verder. Wij gebruiken nu kunststof, dat door de consument is gebruikt en gerecycled.”

Menno Beek,
Marketing Manager van Van Wijhe Verf

Deze emmer heeft Koninklijke Van Wijhe Verf geholpen:

Rond

12 GL

Materiaal PCR
Vormen Rond
Garantiesluiting
IML bedrukking
Netto inhoud 12.84 liter
Hoogte 262 mm
Formaat 290 mm
Bekijk emmer
Advies nodig

Wil je deze emmer ook?

ADVIES NODIG

We helpen je graag!

Laat ons je adviseren!