From waste to wonder met verpakkingen uit gerecycled plastic.

Kekkilä Oy is al sinds 1924 actief in de markt voor meststoffen. De Finse onderneming, in 2018 gefuseerd met het Nederlandse BVB Substrates, levert een breed gamma turf- en meststoffen voor zowel de professionele markt als voor consumenten.

Kekkilä gaat op een verantwoordelijke manier om met natuurlijke hulpbronnen, maatschappij en mensen. Sustainability is door de gehele bedrijfscultuur verweven.

Voor het Zweedse zusterbedrijf Hasselfors Garden wilde Kekkilä een serie met 100% organische meststoffen voor consumenten in de markt zetten. Een organische meststof hoort natuurlijk in een verpakking die geen, of in ieder geval zo min mogelijk, milieubelasting met zich meebrengt. Dijkstra Plastics werd gevraagd om mee te denken in dit proces. Het doel was een milieuvriendelijke emmer die in kwaliteit niet onder doet voor een emmer uit virgin materiaal.

In nauwe samenwerking met enkele vooraanstaande partijen in de wereld van kunststofrecycling, is Dijkstra Plastics tot een serie PCR kleuren gekomen waarvan een constante kwaliteit gegarandeerd is. De PCR materialen die Dijkstra Plastics inzet voor de productie van verpakkingsemmers, voldoen allemaal aan specifieke eisen op het gebied van slagvastheid, geur, beschikbaarheid, etcetera. Kekkilä heeft gekozen voor een serie vierkante cappuccino-kleurige emmers in combinatie met een IML label in paperlook motief. Een prachtig resultaat! Zowel de emmer, deksel als beugel zijn uit 100% gerecycled materiaal vervaardigd. Met het ingezette PCR materiaal wordt de CO2 uitstoot tot wel 90% gereduceerd. En de lege emmer kan uiteraard weer voor andere toepassingen worden gebruikt alvorens deze weer opnieuw gerecycled wordt. Hiermee draagt Kekkilä bij aan het stimuleren van een circulaire economie.

"Een mooi voorbeeld hoe samen met de klant gekeken kan worden naar een duurzame maar prachtige oplossing voor het product en milieu"

Joram Knol,
IML & Grafisch ontwerp

Deze emmer heeft Kekkilä geholpen:

Vierkant

2.5 VKP

Materiaal PCR
Vormen Vierkant
Garantiesluiting
IML bedrukking
Netto inhoud 3.25 liter
Hoogte 126 mm
Formaat 199x199 mm
Bekijk emmer
Advies nodig

Wil je deze emmer ook?

Advies nodig

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!