“Als Deens familiebedrijf willen we actief deelnemen aan de groene transitie in de bouw. We geloven dat we een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om de wereld in goede staat achter te laten voor toekomstige generaties.  Ons verpakkingsbeleid is een concreet voorbeeld waarin we al veel hebben gedaan en kunnen blijven investeren ”, zegt Anders Bertelsen Toft, directeur (CCO) van Alfix.

 

Gerecycled plastic

Alfix 1K Sealant wordt nu geleverd in mooie gerecyclede plastic emmers ten behoeve van het milieu. Het voormalige witte virgin plastic is vervangen door een gerecycelde soort met een lichtgrijze kleur. Deze kleur is mooi te zien aan de bovenrand van de emmer. Hiermee sluit de Alfix 1K Sealant-verpakking aan bij eerdere initiatieven van het bedrijf op het gebied van gerecycled plastic. Ook de emmers voor Alfix 2K Sealant, Alfix DuraPuds 800 SR (gevelpleister) en Alfix DuraDec 8000 SR (gevelverf) werden eerder al overgezet naar kunststof gemaakt van gerecycled afval.

“Plastics van gerecycled kunststofafval doet nauwelijks onder voor virgin (oftewel nieuw) plastic” aldus Remco Meijer, accountmanager bij Dijkstra Plastics. “Niet alleen zijn er steeds meer kleuren beschikbaar in het gerecyclede materiaal, maar ook de kwaliteit wordt hoger en meer constant.” Dijkstra Plastics geproduceerde in 2020 al 3 miljoen meer emmers uit gerecycled materiaal. “En de groei zet zich absoluut door, omwille van het milieu maar ook de technische ontwikkelingen die zich op dit vlak elkaar opvolgen.” vertelt Remco afsluitend. “Maar die ontwikkelingen zijn ook nodig om plastic de rol te laten vervullen die het kan hebben in de meer duurzame toekomst. Samen met Alfix en Deens verdeler Myhre Trading ondersteunen we graag dit soort groene transities.”

 

Gebaseerd op een artikel in building-supply.dk


Nieuws 13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden. Dijkstra Plastics wacht niet op nieuwe sorteeroplossingen vanuit de afvalverwerking. Het sorteert liever zelf voor. Letterlijk zelfs: onder de vlag van de startup FIRE-OFF haalt het grote aantallen gebruikte emmers op bij zijn afnemers en andere gebruikers. Deze emmers worden vervolgens gerecycled tot nieuwe grondstoffen en verwerkt tot nieuwe emmers voor non-food. Niet praten maar doorpakken, zeggen de kartrekkers van de kersverse BV. ‘We willen niet te veel denken in grenzen en beperkingen, we kunnen gewoon beginnen met wat er wél mogelijk is.’

Nieuws 15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

Nieuws 16-12-2022

Dijkstra Plastics & FIRE-OFF schitteren samen in nieuwe kerstfilm

Geloof in jezelf en maak het waar! Mooie woorden om het jaar 2022 mee af te sluiten. Samen kijken we uit naar een mooi en succesvol 2023, vol met nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Wij wensen jullie allen alvast fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar.

Nieuws 26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

Events 24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

Nieuws 15-06-2022

Plastic doppen zijn geld waard!

Voor Stichting Oogappeltjes en KNGF Geleidehonden hebben wij emmers gesponsord die in supermarkten worden neergezet, zodat ze door mensen gevuld kunnen worden met plastic doppen.

14-04-2022

Dijkstra Plastics 45 jaar!

Vandaag – donderdag 14 april 2022 - bestaat Dijkstra Plastics 45 jaar! En daar zijn wij trots op!

Nieuws 16-02-2022

Vloggers op bezoek!

Bart en Robin willen zoveel mogelijk mensen inspireren te verduurzamen en duiken de wereld van plastic in. Kunnen dingen groener, schoner of beter voor het milieu en de natuur gemaakt worden? Wat is plastic soep, klimaatverandering en hoe werkt recyclen? Je ziet het in 'Hoe Duurzaam Maakt U Het?'

Nieuws 14-12-2021

Bekijk onze nieuwe kerstfilm!

Wat het nieuwe jaar ons ook brengt, we gaan er samen voor! Bekijk de kerstfilm van 2021

Meer nieuws