Mijn naam is Job en ik ben derdejaars student werktuigbouwkunde aan het Windesheim Zwolle en loop sinds februari stage bij Dijkstra Plastics. Ik ben 22 jaar en woonachtig in Ambt Delden. Tijdens mijn opleiding kreeg ik interesse in de kunststofindustrie. Door te googelen naar een geschikt bedrijf kwam ik bij Dijkstra Plastics terecht. Binnen Dijkstra houd ik me bezig met onderzoek naar de mogelijkheden omtrent PCR. PCR staat voor post consumer recycling, dit wil zeggen dat het materiaal van de grondstof al gebruikt is door de consument en opnieuw gebruikt wordt voor de productie. Het is een interessant en breed onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Ik hoop mijn onderzoek/stage, hopelijk met een voldoende, in juni af te ronden. Ik heb daarna nog een studiejaar te gaan. Het laatste jaar staat in het teken van nogmaals stagelopen en afstuderen.
Daarna hoop ik aan het werk te kunnen maar ik weet nog niet precies wat ik zou willen. Wel is mij duidelijk dat de kunststofverwerkende industrie zeker een vakgebied is waar ik affiniteit mee heb. Ik zou daarom ook aan andere studenten die meer gericht zijn op techniek aanraden om zich ook eens in de kunststof te verdiepen. Kunststof is namelijk nog een relatief jong materiaal en de industrie zit nog bomvol mogelijkheden. Of ik mijn opleiding aan zou raden ? Ja, het is een erg brede opleiding waarbij je kennis maakt met de verschillende takken binnen de techniek.

Naast mijn studie en stage maak ik graag tijd voor hobby’s en andere bezigheden. Zo voetbal ik twee keer in de week bij VV Bentelo en drum ik bij de band Blueshoes. Daarnaast ben ik lid van de raad van Elf en bestuurslid van de Paasparty. Ik verveel me dan normaal ook zeker niet. Helaas is er nu niet veel mogelijk maar elk nadeel heeft z’n voordeel..…want nu heb ik meer tijd voor mijn studie. 🙂


20-02-2024

Onderweg naar klimaatneutraal: 100% windenergie van eigen bodem

Recentelijk communiceerden wij over onze nieuwe . Vandaag kunnen wij met trots melden dat het totale elektriciteitsverbruik van Dijkstra Plastics sinds begin 2024 enkel nog afkomstig is uit 100% Nederlandse windenergie.

04-01-2024

Dijkstra Plastics behaalt BRCGS AA+ certificering na onaangekondigde audit

Waar het einde van 2022 in het teken stond van het behalen van ons AA certificaat, vond in het najaar van 2023 een onaangekondigde audit voor de AA+ certificering plaats. Met trots kunnen wij melden dat wij deze BRCGS audit met succes hebben behaald.

Nieuws 10-11-2023

Dijkstra Plastics spreker tijdens het Nationaal Kunststof Congres (NKC)

Op vrijdag 9 november nam Remy Notten (Commercieel Directeur bij Dijkstra Plastics) deel aan één van de sessies tijdens het Nationaal Kunststof Congres (NKC) in Zwolle.

Nieuws 25-10-2023

Nieuwe energiezuinige koelinstallatie geeft CO2 besparing Dijkstra Plastics flinke boost

Dijkstra Plastics heeft een duidelijke missie, namelijk het zijn van de meest duurzame producent van kunststof verpakkingsemmers.

Nieuws 13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden.

Nieuws 15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

Nieuws 16-12-2022

Dijkstra Plastics & FIRE-OFF schitteren samen in nieuwe kerstfilm

Geloof in jezelf en maak het waar! Mooie woorden om het jaar 2022 mee af te sluiten. Samen kijken we uit naar een mooi en succesvol 2023, vol met nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Wij wensen jullie allen alvast fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar.

Nieuws 26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

Events 24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

Meer nieuws