Merkbeleving op je verpakking: re-integratie huisstijl.

Frylite is de toonaangevende leverancier van verse frituurolie in Ierland. Zij leveren hun klanten al meer dan 30 jaar frituuroliën van de hoogste kwaliteit. Ook wordt al zeer lang afgewerkte olie teruggehaald. Om dit mogelijk te maken, gebruikt Frylite verpakkingsemmers van Dijkstra Plastics.

Klanten ontvangen de olie in de emmers van Dijkstra Plastics en sturen de gebruikte olie in dezelfde emmers weer retour naar Frylite. Na een uitgebreid schoonmaakproces worden de emmers opnieuw gevuld en naar de klanten verstuurd, tot wel vijf keer toe.

Samengevat

Oorspronkelijk gebruikte Frylite zelfklevende, papieren labels op de witte emmers. Maar dat was een zeer bewerkelijk proces en de emmers werden daar bij hergebruik niet beter van. De lijmresten en papierresten bleven zichtbaar en dat gaf de emmers een slechte uitstraling. Vandaar dat Frylite aan Dijkstra Plastics (samen met hun Ierse agent Corcoran) vroeg om hier een oplossing voor uit te werken.

Samen met de leverancier van de kunststof In-Mould Labels (IML) werd het concept van Reverse IML uitgewerkt. Bij dit proces wordt de bedrukking geplaatst tussen de doorzichtige label van polypropyleen en de kunststof emmer, ook gemaakt van polypropyleen. Door dit proces wordt het mogelijk de emmers vaak te wassen en te hergebruiken zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de uitstraling van de bedrukking. Die blijft mooi en fris, zelfs na vele schoonmaakbeurten. Hiermee kon Frylite hun hoge kwaliteit producten in een perfecte verpakking aan de klanten beleveren, keer op keer.

Dijkstra Plastics heeft samen met haar partners laten zien dat zij begrepen welke uitstraling deze verpakking voor ons moest hebben. Net zoals wij, is Dijkstra Plastics gericht om het totale supply chain proces verder te perfectioneren"

Aoife Doherty,
Quality Manager bij Frylite

Deze emmer heeft Frylite geholpen:

Rond

20.0 ECP

Materiaal PP
Vormen Rond
Garantiesluiting
IML bedrukking
Netto inhoud 21.1 liter
Hoogte 329 mm
Formaat 338 mm
Bekijk emmer
Advies nodig

Wil je deze emmer ook?

ADVIES NODIG

We helpen je graag!

Laat ons je adviseren!