Emmers met dispenser insert

Hewitex ontwikkelt en produceert non-woven schoonmaakdoeken voor de professionele, industriële en consumentenmarkt. Zoals ze het zelf zeggen: “Hewitex maakt schoonmaakdoekjes waar mensen graag mee werken”. Naast de traditionele droge (stofwis-)doeken (die verkrijgbaar zijn in verschillende kwaliteiten) produceert Hewitex ook vochtige en natte schoonmaakdoeken, direct klaar voor gebruik.

De nieuwe dispensercaps voor wet wipes en hygiënedoekjes van Dijkstra Plastics bewijzen in deze uitdagende tijden meer dan ooit hun nut. Een eenvoudige en doeltreffende dispenser die invulling geeft aan de vele eisen van de gebruikers. De weg naar deze nieuwe, verbeterde dispenser oplossing voor wipes en hygiënedoekjes was er één die samen met Hewitex werd gegaan.

Samengevat

Hewitex kocht bij HK Plastics al geruime tijd emmers om schoonmaakdoeken in te verpakken. De gebruikte matrijzen waren op leeftijd en niet meer optimaal. Dit bleek ook wel na een aantal producties die niet het gewenste resultaat brachten. Zo droogden de natte schoonmaakdoeken te snel uit en scheurde het doek niet goed af bij de perforatie. Ook was er niet genoeg ruimte in de dispenser om het eerste doekje in te bewaren.

Diana de Kreij, eigenaar van Hewitex Nederland BV, had een paar duidelijke ideeën hoe de perfecte verpakkingen voor het bewaren en dispensen van schoonmaakdoeken eruit moest zien.

In overleg met Hewitex werd gebrainstormd om te komen tot de beste oplossing. Vooral moest een oplossing gevonden worden om uitdroging van het eerste doekje in de dispenser te voorkomen. Een smeerkaaskuipje van ERU speelde de hoofdrol bij de oplossing van dit probleem. Door een vierkante insert te ontwikkelen (in de vorm van het kuipje), ontstond meer ruimte om het doekje dat uit de insert blijft steken terug te vouwen. Het vierkante bakje kon dan weer luchtdicht worden gesloten om uitdroging van de doekjes te voorkomen.

Op basis van dit kuipje hebben zijn de inserts ontworpen en doorontwikkeld tot de huidige vorm. Daarbij was de input en feedback van Hewitex van grote waarde voor de diverse aanpassingen aan het ontwerp. Middels verschillende testproducten werden de kinderziektes eruit gehaald en kon deze nieuwe variant bij Dijkstra Plastics in productie genomen worden.

Deze oplossing verenigt alle eigenschappen in zich, die voor de gebruikers van wet wipes en poetsdoekjes belangrijk zijn:

  • Eenvoudig openen en sluiten.
  • Het klemmen van de doekjes in de dispenser, om deze goed te kunnen afscheuren van de rol.
  • Het kunnen terugvouwen van de uitgerolde wipes in het compartiment van de dispenser, dat zich daarna weer gemakkelijk en goed laat sluiten.

Er is tevens gedacht aan een verscheidenheid aan doekjes die gebruikt worden. Daarom zijn twee verschillende inserts ontworpen om zowel dikkere als dunnere doekjes goed te laten afwikkelen dan wel afscheuren van de rol.

Het mooie van het concept is ook dat de dispenser caps in elk deksel van voldoende afmeting kunnen worden geplaatst. Van de kleinste tot de grootste rollen kunnen daardoor in combinatie met deze dispenser caps worden gebruikt.

Dijkstra Plastics heeft tevens geïnvesteerd in voldoende productiecapaciteit om aan de vraag naar deze dispensers te kunnen (blijven) voldoen.

“Samen met Dijkstra Plastics hebben wij de perfecte verpakking voor onze schoonmaakdoeken ontwikkeld. Dat helpt om aan onze klanten de doeken te leveren waar zij graag mee werken!”

Diana de Kreij,
Hewitex Nederland BV

Deze emmer heeft Hewitex geholpen:

Vierkant

2.5 VK

Materiaal PP
Vormen Vierkant
Garantiesluiting
IML bedrukking
Netto inhoud 2.74 liter
Hoogte 166 mm
Formaat 160 mm
Bekijk emmer
Advies nodig

Wil je deze emmer ook?

ADVIES NODIG

We helpen je graag!

Laat ons je adviseren!hbspt.forms.create({
portalId: “5730949”,
formId: “7b05556a-1f55-4d28-83ce-65890e0cb2ff”
});