FIRE-OFF is in het leven geroepen omdat te veel kwalitatief goede kunststof emmers anno 2022 nog in de afvalverbrandingsinstallaties terecht komen. Met de oprichting van FIRE-OFF willen we bij ondernemers het bewustzijn vergroten om plastic emmers te verzamelen en ze te laten recyclen.
De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld voor deze actie. Momenteel is FIRE-OFF alleen actief in de regio Twente, maar gezien de positieve reacties zullen snel meerdere regio’s volgen. Bekijk de website van FIRE-OFF hoe jij je onderneming kan aansluiten bij dit duurzame initiatief!
Voor meer informatie neem gauw een kijkje op de website van FIRE-OFF!
BRCGS
BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.
FSSC 22000
Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem.