De kunst van het gezien worden

Muurverf, sauzen, meststoffen en tal van andere toepassingen worden verpakt in onze emmers. Van kleine 0,6 liter schalen met vis tot grote 61 liter emmers voor paardenvoer: Dijkstra Plastics levert en bedrukt deze verpakkingen. Deze bedrukking geven de verpakking wat extra’s mee zodat deze in het oog springen. Naast de mogelijkheid van fotorealistische afbeeldingen zijn deze bedrukkingen krasvast en geven jouw verpakking dus een hoogwaardige uitstraling. Zodat je zeker weet dat jouw verpakking opvalt waar dit moet.

Bedrukkingen zijn zoals gezegd mogelijk op verschillende formaten emmers maar ook de kleur van de verpakking is daarbij geen beperking. Of de emmer wit, transparant of gekleurd is laten we volledig aan jou! Uiteraard kunnen we, waar mogelijk qua toepassing, de emmer die je wilt inzetten ook maken uit 100% gerecycled kunststof!

De techniek van In-Mould Labelling

Het bedrukken van emmers met IML is een uitgebreid proces waarin aandacht voor het eindresultaat voorop staat. Elk onderdeel van het productieproces staat onder nauw toezicht zodat de verpakking gezien mag worden!

Bij aanvang van het proces wordt in een vooraf opgezet formaat artwork opgemaakt. De maatvoering is afhankelijk van de gekozen verpakking. Nadat het artwork bij ons binnen is gaan we ermee aan de slag en bereiden we alles voor. Alles wordt in ons systeem klaargezet terwijl één van onze leveranciers aan de slag gaat met het artwork. Deze wordt gekromd zodat deze juist past op onze conische emmers. Na vrijgave van de PDF worden de labels ingepland voor productie.

Op grote vellen worden meerdere labels tegelijk gedrukt. Onder de juiste omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid worden in hoog tempo deze labels via offset print gedrukt. Deze gaan vervolgens in een speciale droogruimte zodat alle inkten juist en volledig drogen. Na dit droogproces worden de labels uit het vel op het juiste formaat gekapt waardoor de labels perfect op maat zijn voor de gewenste verpakking. Zorgvuldig worden de labels inpakt en verzonden naar een van onze fabrieken in Haaksbergen of Almelo.

Van label naar verpakking

Als de labels eenmaal binnen zijn kunnen wij starten met het converteren van de labels. Door de eigenschappen van het label smelt deze samen met de emmer tijdens het spuitgietproces.

Het label wordt met een robotarm in de matrijs gehangen. Door middel van een vacuüm of statische lading blijft dit label in de matrijs. In de matrijs wordt verhit kunststof gespoten die de vorm aanneemt van de matrijs maar het label aan de buitenkant van de verpakking houdt. Vervolgens wordt de kunststof weer terug gekoeld naar een lagere temperatuur waarmee het label versmelt met de verpakking. Hierdoor ontstaat, zonder toevoeging van lijmen of andere toevoegingen, een complete kunststof verpakking waarbij het label één is met de emmer.

Voorbeelden

Voordelen

  • Krasvaste en hoogwaardige bedrukking
  • Fotorealistische mogelijkheden
  • Kostenefficiënt door automatisering
  • Hogere afname levert direct voordeel op
  • Diverse mogelijkheden met lakken en materialen

Links

Bekijk hier ons assortiment. Kom je er niet uit of zoek je iets speciaals? Neem gerust contact op met ons over de eindeloze mogelijkheden van IML!

Video

Download

Bekijk hier de grafische richtlijnen voor IML


20-02-2024

Onderweg naar klimaatneutraal: 100% windenergie van eigen bodem

Recentelijk communiceerden wij over onze nieuwe . Vandaag kunnen wij met trots melden dat het totale elektriciteitsverbruik van Dijkstra Plastics sinds begin 2024 enkel nog afkomstig is uit 100% Nederlandse windenergie.

04-01-2024

Dijkstra Plastics behaalt BRCGS AA+ certificering na onaangekondigde audit

Waar het einde van 2022 in het teken stond van het behalen van ons AA certificaat, vond in het najaar van 2023 een onaangekondigde audit voor de AA+ certificering plaats. Met trots kunnen wij melden dat wij deze BRCGS audit met succes hebben behaald.

Nieuws 10-11-2023

Dijkstra Plastics spreker tijdens het Nationaal Kunststof Congres (NKC)

Op vrijdag 9 november nam Remy Notten (Commercieel Directeur bij Dijkstra Plastics) deel aan één van de sessies tijdens het Nationaal Kunststof Congres (NKC) in Zwolle.

Nieuws 25-10-2023

Nieuwe energiezuinige koelinstallatie geeft CO2 besparing Dijkstra Plastics flinke boost

Dijkstra Plastics heeft een duidelijke missie, namelijk het zijn van de meest duurzame producent van kunststof verpakkingsemmers.

Nieuws 13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden.

Nieuws 15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

Nieuws 16-12-2022

Dijkstra Plastics & FIRE-OFF schitteren samen in nieuwe kerstfilm

Geloof in jezelf en maak het waar! Mooie woorden om het jaar 2022 mee af te sluiten. Samen kijken we uit naar een mooi en succesvol 2023, vol met nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Wij wensen jullie allen alvast fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar.

Nieuws 26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

Events 24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

Meer nieuws