Een prachtige onderneming die voor heel veel klanten mooie producten maakt. En dat doet op een hele eigen manier! Perfecte kwaliteit, goede leverperformance en op een duurzame manier. Wij willen iedereen bedanken die daar aan heeft bijgedragen. Leveranciers, partners, klanten en onze medewerkers. Zonder al deze mensen was dat allemaal niet mogelijk geweest.

In de kunststofverwerkende verpakkingsindustrie is door de jaren veel veranderd en we kunnen met overtuiging stellen dat Dijkstra Plastics zich succesvol met de tijd mee heeft ontwikkeld. Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst. We weten dat dat op dit moment allemaal niet vanzelfsprekend is. En dat de omstandigheden in de wereld nu verre van rooskleurig zijn. Maar er komen ook weer betere tijden, voor iedereen. Dat hebben de afgelopen 45 jaren ons wel bewezen. En met die positieve spirit gaan we door.

Er vinden fantastische ontwikkelingen plaats op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Als Dijkstra Plastics zijn wij klaar om mee te gaan in deze uitdagende transitie. We zijn bezig met tal van nieuwe ontwikkelingen. Gericht op een duurzamere wereld waarin iedereen op een verantwoorde wijze onze producten kan toepassen. Recycling, circulariteit, klimaat-neutraliteit, nieuwe business modellen, closed-loops. Er is niets dat wij niet oppakken om naar een duurzame toekomst toe te gaan. We gaan onze ambities en plichten als producent nastreven met al onze kennis, kunde en ervaring die wij de afgelopen 45 jaar hebben opgedaan. Zo presenteren wij binnenkort met trots onze nieuwe activiteit waarmee wij de eerste producent in Nederland zijn die letterlijk de mouwen opstroopt. Binnenkort meer!

Via deze weg willen wij jullie allemaal bedanken: jullie hebben mede ervoor gezorgd dat Dijkstra Plastics staat waar het nu staat. Dankzij jullie kunnen én blijven we steeds weer het verschil maken.

Op naar een veelbelovende toekomst!

Met vriendelijke groet,

Team Dijkstra Plastics


Nieuws 13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden. Dijkstra Plastics wacht niet op nieuwe sorteeroplossingen vanuit de afvalverwerking. Het sorteert liever zelf voor. Letterlijk zelfs: onder de vlag van de startup FIRE-OFF haalt het grote aantallen gebruikte emmers op bij zijn afnemers en andere gebruikers. Deze emmers worden vervolgens gerecycled tot nieuwe grondstoffen en verwerkt tot nieuwe emmers voor non-food. Niet praten maar doorpakken, zeggen de kartrekkers van de kersverse BV. ‘We willen niet te veel denken in grenzen en beperkingen, we kunnen gewoon beginnen met wat er wél mogelijk is.’

Nieuws 15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

Nieuws 16-12-2022

Dijkstra Plastics & FIRE-OFF schitteren samen in nieuwe kerstfilm

Geloof in jezelf en maak het waar! Mooie woorden om het jaar 2022 mee af te sluiten. Samen kijken we uit naar een mooi en succesvol 2023, vol met nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Wij wensen jullie allen alvast fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar.

Nieuws 26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

Events 24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

Nieuws 15-06-2022

Plastic doppen zijn geld waard!

Voor Stichting Oogappeltjes en KNGF Geleidehonden hebben wij emmers gesponsord die in supermarkten worden neergezet, zodat ze door mensen gevuld kunnen worden met plastic doppen.

14-04-2022

Dijkstra Plastics 45 jaar!

Vandaag – donderdag 14 april 2022 - bestaat Dijkstra Plastics 45 jaar! En daar zijn wij trots op!

Nieuws 16-02-2022

Vloggers op bezoek!

Bart en Robin willen zoveel mogelijk mensen inspireren te verduurzamen en duiken de wereld van plastic in. Kunnen dingen groener, schoner of beter voor het milieu en de natuur gemaakt worden? Wat is plastic soep, klimaatverandering en hoe werkt recyclen? Je ziet het in 'Hoe Duurzaam Maakt U Het?'

Nieuws 14-12-2021

Bekijk onze nieuwe kerstfilm!

Wat het nieuwe jaar ons ook brengt, we gaan er samen voor! Bekijk de kerstfilm van 2021

Meer nieuws