Aansluitend bij onze samenwerking met de klant zijn ook onze interne processen gericht op de branche. Hoewel de voedselveiligheid voorop staan in de BRC en FSSC standaard zien we dit als basis voor een breder spectrum. Met een helder en gestructureerde opzet van onze productie- en kwaliteitsstandaard kunnen we een constante output bieden aan onze klanten in alle markten.
Gezamenlijk beantwoorden de GFSI erkende standaarden BRC en FSSC 22000 certificering aan de vereisten om de voedselveiligheid te kunnen garanderen. Door toepassing van de HACCP en GMP principes in combinatie met de omzetting van de ISO 9001 naar de ISO 22000 normering hebben wij een verbeterd managementsysteem tot onze beschikking dat in hoge mate toegespitst is op de karakteristieken van de voedselverwerkende industrie.
Het behouden van de beide certificeringen is een combinatie van diverse factoren. Een waar deels een toegewijd team van specialisten mee aan het werk is maar ook op de gehele werkvloer een werkwijze, beleving en verantwoordelijkheid leeft die onmisbaar is geworden voor de beide locaties van Dijkstra Plastics.
BRC Packaging
De Britse brancheorganisatie British Retail Consortium (BRC) heeft in 1998 dit certificeringsprogramma in het leven geroepen. Dit programma richt zich op de voedselveiligheid en kwaliteit binnen een organisatie. Middels ruim 300 punten wordt er gecontroleerd in hoeverre een bedrijf in lijn is met de standaard die gesteld wordt. Door een rating te geven voldoet een bedrijf in meer of mindere mate aan de GSFI erkende standaard van de BRC.
Punten zoals traceerbaarheid, netheid, operationele beheersing, training en beheer van leveranciers komen hierin terug en vormen samen het fundament van de BRC. Door de naam die het BRC heeft opgebouwd, vormt dit sinds jaren een gefundeerde naam in de wereld van certificeringsprogramma’s en zijn wij trots om ons resultaat binnen dit programma te kunnen laten zien.
FSSC 22000
Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem.