HANOS, Preston Palace, FIRE-OFF en Dijkstra Plastics sluiten samen de keten | Dijkstra Plastics Reading Time: < 1 minute

Nieuws

HANOS, Preston Palace, FIRE-OFF en Dijkstra Plastics sluiten samen de keten

Binnen deze samenwerking worden lege gebruikte emmers (afkomstig van Preston Palace uit Almelo) niet weggegooid, maar gerecycled tot nieuwe emmers voor de non-food industrie. Denk bijvoorbeeld aan emmers voor verfproducenten of voor in de bouw. 

Elke emmer die hierbij niet wordt verbrand, maar gerecycled tot nieuwe emmer levert leidt tot een CO2 besparing van wel 50%. 

Zo maken we samen het verschil! 

 

 

Recente nieuwsberichten van Dijkstra Plastics 

BRCGS

BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.

Certificaten aanvragen

FSSC 22000

Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem. 

hbspt.forms.create({
region: “na1”,
portalId: “5730949”,
formId: “7527795d-955c-426e-af1b-02ccf89904aa”
});