IML bedrukking

Bij Dijkstra Plastics bieden wij je tal van mogelijkheden met betrekking tot maatwerk. Hierdoor kun jij de gewenste emmers feilloos laten aansluiten bij de uitstraling van jouw merk, bedrijf en verpakkingsbehoefte. Van kleine varianties tot grote ingrepen, alles is mogelijk. Één van de mogelijkheden is het bedrukken van de emmers. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Je vindt de informatie op deze pagina.

Onze verpakkingen voorzien van bedrukking gebeurt altijd middels een In-Mould Label (kortweg: IML). Hierbij wordt een vooraf bedrukte folie tijdens het spuitgietproces in de matrijs versmolten met de emmer. Naast een foto-echte bedrukking zijn er vele toepassingen en variaties mogelijk waaronder glans of mat, metallic, interactieve of transparante labels.

Productieproces

De term ‘In Mould Labelling’ (IML) is rechtstreeks afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een matrijs (mould) geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van de verpakking. Vervolgens wordt in de matrijs gesmolten PP toegevoegd. De PP versmelt samen met het etiket en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Voordelen van In Mould Labeling

  • Uitstekende drukkwaliteit
  • De IML druktechniek zorgt voor hoge resolutie beelden, waarmee uw plastic verpakking een professionele uitstraling krijgt;
  • Sterk en hygiënisch
  • In mould labels zijn bestand tegen vochtigheid en grote temperatuursveranderingen: dé oplossing dus voor het decoreren van plastic verpakkingen voor diepvries– en gekoelde producten! In mould labels zijn bovendien krasbestendig;
  • Milieuvriendelijk
  • IML spaart het milieu: de verpakking en het label bestaan uit hetzelfde materiaal (PP) en kunnen dus volledig gerecycled worden.

Maatwerk

Voor maatwerk draaien wij onze hand niet om. Ga hierover dus gerust met ons in gesprek. Wij denken graag mee over de verschillende mogelijkheden, of dit nu gaat om de bedrukking, het deksel of bijvoorbeeld het hengsel. Ook wanneer je tegen een probleem aanloopt bij het verpakken of vervoeren van je producten horen wij dit graag. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Contact

Wij informeren je graag goed over onze producten. Neem daarom bij vragen over emmers met IML bedrukking gerust contact op met onze specialisten. Onze medewerkers kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen en helpen je graag verder bij je zoektocht naar de perfecte verpakking. Telefonisch zijn wij bereikbaar via +31 (0)53 572 3884 of via de mail naar info@rdplastics.nl. Wij staan je graag te woord!

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!