Op zoek naar duurzaam verpakkingsmateriaal? Bij Dijkstra Plastics ben je aan het juiste adres. Al ruim 40 jaar zijn wij in staat om 100% recyclebare emmers te produceren en te leveren. Door milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden te bieden, wordt de impact van afval op onze leefomgeving gereduceerd. Daarnaast kunnen we binnen de non-food sector ook post-consumer gerecycled (PCR) materiaal aanbieden. Bekijk de mogelijkheden voor duurzaam verpakkingsmateriaal op deze pagina.

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Gebaseerd op de specifieke toepassingen worden producten ontwikkeld met minimaal materiaal- en energieverbruik. Wij gebruiken polypropyleen als belangrijkste grondstof. Dit is een materiaal dat volledig recyclebaar is. Naast het inzetten van ons eigen productieafval gebruiken we ook gerecycled materiaal uit consumentenmarkt. Door het reinigen en opnieuw vermalen van deze verpakkingen kunnen wij hier in vooraf bepaalde eigenschappen nieuwe verpakkingen maken. Hiernaast hebben wij ons ook aangesloten bij het Nederlandse en Europese Plastic Pact. Naast onze eigen motivatie om voorop te lopen committeren wij ons om mee te denken in oplossingen die bijdragen aan het realiseren van een circulaire verpakkingsketen.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Maatwerk

Kan je binnen ons huidige aanbod emmers geen geschikte variant vinden? Wij denken graag met je mee. Voor maatwerk draaien wij onze hand niet om. Wij denken graag mee over de verschillende mogelijkheden, of dit nu gaat om de bedrukking, het deksel of bijvoorbeeld het hengsel. Ook wanneer je tegen een probleem aanloopt bij het verpakken of vervoeren van je producten horen wij dit graag. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Contact

Wij informeren je graag goed over onze producten. Neem daarom bij vragen over duurzaam verpakkingsmateriaal gerust contact op met onze specialisten. Onze medewerkers kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen en helpen je graag verder bij je zoektocht naar de perfecte verpakking. Telefonisch zijn wij bereikbaar via +31 (0)53 572 3884 of via de mail naar info@rdplastics.nl. Wij staan je graag te woord!

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!