Verpakkingsmateriaal food

Diervoeding in iedere vorm en hoeveelheid, praktisch verpakt in een container met uitstraling. Dijkstra Plastics levert hoogwaardige Pet Food containers die voldoen aan alle kwaliteitseisen van reguliere food-verpakkingen, maar met specifieke eigenschappen op het gebied van opslag en distributie. Van 0,3 liter tot wel 60 liter is er altijd een geschikte emmer te vinden.</p

Bij Dijkstra Plastics vind je diverse diervoeding verpakkingen in het assortiment. Deze zijn beschikbaar in het wit, transparant en diverse andere kleuren. De verpakkingen van Dijkstra Plastics zijn uitermate geschikt voor het veilig verpakken van je producten. De emmers zijn gemaakt van polypropyleen en zijn daardoor lichtgewicht en onder andere geschikt voor voedingsmiddelen. De diervoeding verpakkingen voldoen aan dezelfde eisen als de andere verpakkingen voor food producten.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Garantiesluiting

Vrijwel alle diervoeding verpakkingen kunnen worden uitgerust met een sterke handgreep en een eenvoudig te openen deksel met of zonder een garantiesluiting. Deze garantiesluiting maakt in één oogopslag zichtbaar of de emmer met deksel al dan niet eerder geopend is. De garantiesluiting is zodanig ontworpen dat het vast blijft zitten aan de emmer en dus niet in de emmer valt na openen.

Maatwerk

Een verpakking de uitstraling meegeven die past bij je bedrijf is van belang om jouw product te onderscheiden in de markt. Zowel emmer als deksel kan in jouw gewenste kleur. En met de hoogwaardige In-Mould Labeling (IML) techniek geven wij iedere verpakking de ultieme attentiewaarde. Naast een fotorealistische en ook krasbestendige bedrukking zijn er vele toepassingen en variaties mogelijk. Dit gaat van diverse kleine variaties, zoals de keuze voor een ander hengsel of deksel tot grote ingrepen, zoals een bedrukking. Alles is mogelijk. Ga hierover dus gerust met ons in gesprek. Ook wanneer je tegen een probleem aanloopt bij het verpakken of vervoeren van je producten horen wij dit graag. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Contact

Wij informeren je graag goed over onze producten. Neem daarom bij vragen over diervoeding verpakkingen gerust contact op met onze specialisten. Onze medewerkers kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen en helpen je graag verder bij je zoektocht naar de perfecte verpakking. Telefonisch zijn wij bereikbaar via +31 (0)53 572 3884 of via de mail naar info@rdplastics.nl. Wij staan je graag te woord!

Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!