Alle Artikelen Nieuws Blog Events Cases Whitepaper
Nieuws
12 MIN.
Nieuws 13-07-2023

FIRE-OFF en Dijkstra Plastics helpen verpakkingen uit de brand

Mooie kleurrijke en stevige verpakkingsemmers die na gebruik de verbrandingsoven in gaan. Het strookt op geen enkele manier met de nationale en Europese beleidsplannen voor een circulaire economie, evenmin met de vurige wens vanuit de industrie om de kunststoffen zo lang mogelijk in de keten te houden.

Lees verder
< 1 MIN.
Nieuws 15-02-2023

BRCGS certificering wederom verlengd

In het najaar van 2022 heeft bij Dijkstra Plastics de audit voor onze BRCGS certificering plaatsgevonden. BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In deze standaard worden de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven beschreven die direct aan de retailsector leveren.

Lees verder
Nieuws
< 1 MIN.
Nieuws 26-08-2022

Twentse start-up FIRE-OFF voor een circulaire kunststof productie

Wij zijn trots om mee te kunnen delen dat wij een nieuwe startup zijn begonnen voor het circulair maken van de productie van gerecyclede plastic emmers: FIRE-OFF. Op initiatief van Dijkstra Plastics worden schildersbedrijven, horeca en festivalorganisaties persoonlijk benaderd om lege emmers te bewaren en via het wekelijkse afhaalmoment van FIRE-OFF mee te geven.

Lees verder
Event
2 MIN.
Events 24-08-2022

Beurzen: Fachpack & Scanpack

Dijkstra Plastics exposeert op FachPack en Scanpack!?

Bij Dijkstra Plastics zijn we iedere dag bezig met het circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Onze oplossingen voor duurzame verpakkingsemmers en onze circulaire missie willen we dan ook graag met je delen. Bovendien gaan we graag het gesprek aan om te kijken wat jouw bedrijf kan doen om bij te dragen aan een circulaire kunststof verpakkinsgketen. Tijdens de FachPack en Scanpack vertellen we je er daarom meer over!

Lees verder
Nieuws
< 1 MIN.
Nieuws 15-06-2022

Plastic doppen zijn geld waard!

Voor Stichting Oogappeltjes en KNGF Geleidehonden hebben wij emmers gesponsord die in supermarkten worden neergezet, zodat ze door mensen gevuld kunnen worden met plastic doppen.

Lees verder
< 1 MIN.
Nieuws 16-02-2022

Vloggers op bezoek!

Bart en Robin willen zoveel mogelijk mensen inspireren te verduurzamen en duiken de wereld van plastic in. Kunnen dingen groener, schoner of beter voor het milieu en de natuur gemaakt worden? Wat is plastic soep, klimaatverandering en hoe werkt recyclen? Je ziet het in 'Hoe Duurzaam Maakt U Het?'

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 14-10-2021

Packaging Innovations

Op 17 en 18 november vindt de Packaging Innovations plaats in het Taets Art & Event Park te Amsterdam. Nadat we, vanwege de corona uitbraak verschillende contactmomenten hebben gemist, treffen we elkaar graag op deze beurs! Na onze deelname aan de Kunststoffenbeurs zien we jou ook graag op onze stand D117 op de Packaging Innovations!

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 24-09-2021

Test Centre: Trailer

We gaan een nieuwe serie video's uploaden. De eerste aflevering is bijna klaar en zal dan online gezet worden. Houdt ons YouTube kanaal, website en social media in de gaten!

Lees verder
Nieuws
5 MIN.
Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Lees verder
Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Lees verder
Nieuws
5 MIN.
Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Lees verder
Whitepaper
< 1 MIN.
Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

Lees verder
2 MIN.
27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

Lees verder
< 1 MIN.
08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Lees verder
Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 01-03-2021

Dag 3: Technologie voor 100% gerecycled verpakken

Dijkstra heeft een erg innovatie oplossing voor duurzaam verpakking in de non-food industrieën. Emmers gemaakt van 100% gerecycled afval! Erg interessant voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verlagen en onderdeel willen zijn van de duurzame missie.

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 26-02-2021

Dag 2: Hoe maatwerk werkt

Marcel is Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics en verteld over hoe maatwerk toepast wordt binnen ons bedrijf. De samenwerking met onze klant staat hierin centraal.

Lees verder
Event
< 1 MIN.
Events 25-02-2021

Dag 1: Bij Dijkstra Plastics

Lisa is opgegroeid binnen Dijkstra Plastics en verteld ons meer over hoe het bedrijf is begonnen, de cultuur en hoe het bedrijf is gegroeid in de afgelopen jaren. Zij start hiermee ons evenement. Kijk mee naar wat ze te vertellen heeft.

Lees verder
Nieuws
9 MIN.
Nieuws 05-02-2021

Overijsselse circulaire economie

Veolia Polymers, Dijkstra Plastics en Koninklijke Van Wijhe Verf halen de circulaire economie een stukje dichterbij met hun verfemmer van 100% gerecycled plastic. Met deze verfemmer laten ze zien dat circulariteit werkt: zo lang je het maar een kans geeft, én goed samenwerkt.

Lees verder
Nieuws
6 MIN.
Nieuws 29-12-2020

Iedere dag werken aan duurzaamheid

Sinds 1977 is Dijkstra Plastics gespecialiseerd in het maken van verpakkingsemmers. Tot op de dag van vandaag is het een familiebedrijf, waar oplossingsgericht denken en betrouwbaarheid naar de klanten toe centraal staan.

Lees verder
Nieuws
2 MIN.
Nieuws 11-12-2020

Herbruikbare verpakkingsemmer met klapdeksel

Met de lancering van onze nieuwe kerstfilm “What a year” zetten we ook graag één van de verpakkingen uit deze film in de spotlight. De rechthoekige verpakkingsemmer genaamd 17 GL RH is meerdere keren te zien. Deze emmer is verkrijgbaar met een gewone deksel maar kan ook voorzien worden van een zogenaamd klapdeksel. Hiermee kan een deel van de deksel worden opengeklapt. Bekijk de kerstfilm hier of lees hieronder meer over deze verpakking.

Lees verder
Nieuws
3 MIN.
Nieuws 05-11-2020

Tweede coronagolf

Inmiddels merken we, zowel in Nederland als verder in Europa, dat het Corona virus weer meer grip krijgt op de samenleving. Ook binnen Dijkstra Plastics zijn we hier actief mee bezig om ons personeel zo veilig mogelijk te houden. Hierdoor zorgen we ook dat de dagelijkse werkzaamheden door kunnen gaan. Ook in ons productassortiment worden stappen gemaakt en kunnen we in meer toepassingen oplossingen bieden.

Lees verder
Nieuws
< 1 MIN.
Nieuws 15-10-2020

Facelift voor kantoorpand Almelo

De afgelopen jaren stond het HK Plastics logo nog op de gevel in Almelo. In de afgelopen weken is er veel werk verzet om het kantoorpand van Almelo een facelift te geven waardoor er nu, mooi verlicht, het Dijkstra Plastics Logo met trots in gepaste kleuren te zien is.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 06-08-2020

De gistemmer van de Brouwbroeders!

In de 5 liter emmer zitten alle ingrediënten en materialen verpakt waarmee je 5 liter bier kunt brouwen. Tevens wordt de emmer gebruikt als gistemmer in het brouwproces. Waar een emmer wel niet allemaal goed voor kan zijn!

Lees verder
Stage
4 MIN.
Blog 28-05-2020

Dag van de Stagiair: onze topper Anouk!

Op Dinsdag 26 mei is het de Dag van de Stagiair en daarom zetten wij deze week onze stagiaires in het zonnetje! In een blog vertellen onze toppers wat ze op dit moment doen en wat hun toekomstdromen zijn. Vandaag vertelt onze Anouk haar verhaal over stage lopen in de logistiek, een stoere vrouw in een mannenwereldje!

Lees verder
Stage
3 MIN.
Blog 26-05-2020

Dag van de stagiair: onze topper Job!

Op Dinsdag 26 mei is het de Dag van de Stagiair en daarom zetten wij deze week onze stagiaires in het zonnetje! In een blog vertellen onze toppers wat ze op dit moment doen en wat hun toekomstdromen zijn. Vandaag vertelt Job zijn verhaal over zijn onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Lees verder
Nieuws
2 MIN.
Nieuws 08-04-2020

Oplossingen voor de wereld van vandaag

Met de recente ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus wordt van eenieder maatregelen verwacht. Handen wassen, afstand houden en een hygiënische omgeving zijn kernpunten voor een gezonde wereld.

In ons productaanbod hebben wij de oplossingen die daarvoor gevraagd worden.

Lees verder
Nieuws
2 MIN.
Nieuws 18-03-2020

Maatregelen rondom CoViD-19 virus

In de afgelopen weken is overal in de wereld het aantal besmettingen met het COVID-19 (Corona) virus sterk toegenomen. Dijkstra Plastics heeft zich voorbereid om de gevolgen van een uitbraak voor onze organisatie in kaart te brengen en waar mogelijk te beperken. Binnen de organisatie is een team ingericht om de ontwikkelingen dagelijks te volgen en concrete maatregelen te nemen.

Lees verder
Nieuws
2 MIN.
Nieuws 02-03-2020

Nieuwe website: Dijkstra Plastics heeft besloten haar online aanwezigheid te vernieuwen en verder te intensiveren

Sinds de overname van HK Plastics in 2016 werden er twee websites in de lucht gehouden: zowel de Dijkstra Plastics website als de HK Plastics website. In eerste instantie was dat van belang om alle bezoekers op de goede manier te kunnen blijven ontvangen. Maar bij de verdere integratie van de twee ondernemingen is besloten om naar één website toe te werken.

Lees verder
Nieuws
< 1 MIN.
Nieuws 06-12-2019

Nieuwe webshop

In de afgelopen jaren zien wij een groeiend aantal aanvragen binnenkomen bij Dijkstra Plastics. Een deel hiervan vraagt naar kleine afnames waarin wij vanuit de organisatie geen gehoor aan konden geven...

Lees verder
Nieuws
2 MIN.
Nieuws 11-04-2019

On time delivery: Altijd snelle levering van kunststof emmers

Als je je dagelijks bezighoudt met de productie en verkoop van levensmiddelen, dan weet je hoe belangrijk het is dat deze producten op de juiste manier verpakt worden. Ze moeten bijvoorbeeld voldoen aan strenge veiligheidseisen, gemakkelijk en efficiënt te transporteren zijn en natuurlijk voldoende gebruiksgemak bieden voor de consument. Maar wat minstens zo belangrijk is, bij de productie ervan, is zorgen voor een gedegen en haalbare planning.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 06-04-2022

Hewitex: emmers met dispenser insert

Hewitex ontwikkelt en produceert non-woven schoonmaakdoeken voor de professionele, industriële en consumentenmarkt. Zoals ze het zelf zeggen: “Hewitex maakt schoonmaakdoekjes waar mensen graag mee werken”. Naast de traditionele droge (stofwis-)doeken (die verkrijgbaar zijn in verschillende kwaliteiten) produceert Hewitex ook vochtige en natte schoonmaakdoeken, direct klaar voor gebruik.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 30-04-2020

Kekkilä

Kekkilä Oy is al sinds 1924 actief in de markt voor meststoffen. De Finse onderneming, in 2018 gefuseerd met het Nederlandse BVB Substrates, levert een breed gamma turf- en meststoffen voor zowel de professionele markt als voor consumenten. Kekkilä gaat op een verantwoordelijke manier om met natuurlijke hulpbronnen, maatschappij en mensen. Sustainability is door de gehele bedrijfscultuur verweven.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 02-03-2020

Jimmy

Jimmy Products is een modern familiebedrijf dat is toegewijd aan de ontwikkeling en productie van Jimmy’s popcorn. Zij beschikken over de modernste productielijnen voor ready-to-eat en microwave popcorn. Hiermee wordt dagelijks gewerkt aan een eersteklas kwaliteitsproduct bestemd voor consumenten van alle leeftijdsgroepen met een focus op de filmliefhebbers.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 02-03-2020

Fokken & Müller

Bij Fokken & Müller GmbH wordt al ruim 120 jaar de vermaarde Emder Matjes in al zijn verschijningsvormen verwerkt. Kwaliteit wordt hier met de hoofdletter “K” geschreven. Dezelfde hoge kwaliteitsstandaard wordt ook van de verpakking verlangd. De onlangs gewijzigde huisstijl van Fokken & Müller GmbH is in zijn geheel doorgevoerd op de complete range verpakkingsemmers en schalen van Dijkstra Plastics.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 02-03-2020

Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf is een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf, dat al sinds 1916 succesvol is in het maken van verf. Met meer dan 100 jaar ervaring is vernieuwing één van de kernwaarden van dit bedrijf. Traditioneel vakmanschap wordt steeds weer gecombineerd met de modernste technieken en inzichten. Wijzonol is onder andere één van de merken waar verf wordt ontwikkeld, waarmee professionele schilders en kritische DHZ-ers in de typisch Nederlandse omstandigheden duurzame topkwaliteit vakwerk kunnen leveren.

Lees verder
Case
< 1 MIN.
Case 02-03-2020

Frylite

Frylite is de toonaangevende leverancier van verse frituurolie in Ierland. Zij leveren hun klanten al meer dan 30 jaar frituuroliën van de hoogste kwaliteit. Ook wordt al zeer lang afgewerkte olie teruggehaald. Om dit mogelijk te maken, gebruikt Frylite verpakkingsemmers van Dijkstra Plastics.

Lees verder